Om MDH Alumni

Genom MDH Alumni kan du som alumn ta del av flera olika tjänster, och du kan också välja att visa ditt engagemang på olika sätt. Här beskrivs kortfattat det du kan ta del av genom MDH Alumni.

Alumnmagasinet Samspel alumni

MDH Alumni ger en gång per år ut alumnmagasinet Samspel alumni. Magasinet, som du som alumn har möjlighet att få direkt hem i brevlådan, innehåller bland annat intervjuer med olika alumner och aktuell information om MDH. 

Evenemang och återträffar

Som alumn har du möjlighet att få inbjudningar till olika evenemang som MDH anordnar. Det kan bland annat handla om karriärutvecklande evenemang, återträffar eller forskningsevenemang.

Vill du själv anordna ett event och få stöd och råd, kontakta alumni@mdh.se

Gästföreläsa och inspirera

Som alumn kan du bli en viktig del av våra studenters utbildning genom att berätta om dina erfarenheter och lärdomar från arbetslivet. Det kan handla om en gästföreläsning på våra introduktionsdagar för nya studenter, inslag i en kurs eller kanske i samband med någon högtid eller ett evenemang.

Inspirera till studier

Du som alumn har möjlighet att delta i intervjuer och evenemang, som inspirerar till studier. Det är värdefullt för högskolan, men framförallt för de personer som står i det svåra valet av att välja utbildning. Information från en alumn är för dem ovärderlig, då du kan berätta inte bara om studierna utan också om framtiden och yrkeslivet.

Karriär- och kompetensutveckling

Även om du inte studerar längre, så kan du ändå ta del av nya kunskaper och kompetensutvecklas inom ditt ämnesområde. Genom MDH Alumni har du möjlighet att ta del av ny kunskap inom ditt område, både genom evenemang, seminarier och digitala nyhetsutskick.

Linkedin-nätverk, med aktuella alumner och intressant information

I gruppen MDH Alumni på Linkedin lyfter vi fram aktuella alumner och intressant information för dig som alumn. Här har du också möjlighet att komma i kontakt med andra MDH-alumner. Till gruppen MDH Alumni på Linkedin

Mentorskap

Varje år arrangerar MDH ett mentorprogram där vi sammanför studenter och mentorer med varandra. Som mentor gör du en fantastisk insats för studenten när du delar med dig av din erfarenhet, och får på köpet kunskaper om det senaste inom ditt arbetsområde och en chans att utveckla ditt ledarskap och kontaktnät.

Här hittar du mer information om vad det innebär att vara mentor.

Nyhetsbrev

Två gånger per år ger MDH Alumni ut ett digitalt nyhetsbrev, där du kan läsa om nyheter om vår forskning, utbildning och annat som berör högskolan och dig som alumn. 

Andra tjänster du som alumn kan ta del av:

Exjobb! Kanske en  student kan lösa ditt problem? 

Har du idéer som det aldrig finns tid att genomföra? Intressanta frågeställningar eller utvärderingsmetoder som du inte har tid att undersöka? Låt en sistaårsstudent få chansen att hjälpa dig genom att erbjuda examensarbete. Här kan du läsa mer om hur det går till att erbjuda en student exjobb.

Söker ditt företag nya förmågor?

I MDHs jobbdatabas har du möjlighet att kostnadsfritt annonsera lediga tjänster. De visas sedan i RSS-flödet på startsidan för alumniwebben och når även ut till våra studenter. Annonsera lediga jobb här