After method in organization studies

After methods in organization studies III är en konferens som äger rum vid Mälardalens högskola, Västerås, den 27-29 september 2017.

 

Datum: 2017-09-27 – 2017-09-29
Plats: Mälardalens högskola, Västerås

Syftet med konferensen är att ge möjlighet för forskare inom samhällsvetenskap i allmänhet och inom organisations- och ledarskapsforskning i synnerhet att träffas och diskutera metodfrågor från perspektivet att världen vi studerar befinner sig i ständig förändring. Detta utmanar etablerade “sanningar”, rekommendationer och metodologiska angreppssätt. Den övergripande frågan som konferensen kretsar kring är: Hur kan eller bör vi studera organisationer och organiseringen av arbete om det vi studerar är stadd I ständig förändring? 

After methods-konferensen initierades 2015, med inspiration i John Law’s idé om att världens rörighet och vaghet (Law, 2004) utmanar oss att tänka annorlunda kring hur vi gör samhällsvetenskaplig forskning. Om en av konferensens inspiratörer kommer John Law att inspirera oss att tänka vidare kring dessa frågor, som även har politiska dimensioner.

Tidigare har After methods varit 1-dags workshops men den här gången kommer vi, uppmuntrade av tidigare workshopdelgarare, att arrangera en 2-dagarskonferens. Olika Inspiratörer kommer att inspirera och utmana oss att tänka annorlunda kring samhällsvetenskaplig metod.

Inspiratörerna

  • Professor John Law, sociolog vid the Faculty of Social Sciences vid Open University, UK och författare till “After method. Mess in Social Science Research” (2004). See also: www.heterogeneities.net
  • Bronte van der Horn; University of Southern Queensland Brisbane, Australia, specialist på visualisering och taktila upplevelser i forskning   
  • Professor Lena Hellström-Färnlöf; Konsert- och Operasångerska och konstnärlig ledare för Kammarmusikprogrammet vid Mälardalens högskola
  • Dr Phil Smith; Associate Professor vid Plymouth University och expert på “ambulatory performance” och situerad praktik; och Siriol Joyner; koreograf
  • Creative Director Richard Wolfstrome, UK, som arbetar med “cultural placemaking” och “narrative wayfinding”
  • Som deltagare kan du antingen presentera ett paper i en presentationsession (dvs i enlighet med det traditionella formatet), eller ta med och skriva på en idé under paper utvecklings-sessioner som kommer att schemaläggas under konferensen. Konferensspråk är engelska.

Call for papers

Här hittar du call for papers:

Call for abstracts (pdf 153 kB)

Deadlines

  • Besked om antagning senast 15 april. Du får besked om du är antagen till konferensen senast den 15 april.
  • Färdig(are) papper senast 20 augusti

Konferensen är utforskande till sin karaktär, oavsett om du kommer att vilja delta paperutvecklingssessionerna eller i paperpresentationssessionerna, men vi inser betydelsen av publikationer i dagens forskningssamhälle. Därför uppmuntrar vi dig att skicka in en färdig(are) version av din text. Det är dock inte en förutsättning för ditt deltagande i konferensen. Om du bestämmer dig för att göra det, glöm inte att ha en rubrik, att tydligt ange ditt namn, din organisatoriska hemvist och ett abstract som sammanfattar innehållet och bidraget med din text. Vill du skicka in en färdig(are) text ber vi dig göra det senast den 20 augusti till aftermethods@mdh.se.

Efter konferensen

Vi diskuterar möjligheterna till en special issue relaterat till konferensen i en internationellt välkänd journal. Mer information ges under konferensen.

Reseinformation

Flyg
Västerås flygplats ligger ca 5km från Västerås. Hit kan du flyga med t ex Ryanair, Nextjet, Finnair och WOW Air och när du ankommer tar du en lokalbuss eller taxi in till stan.

En annan möjlighet är att flyga till Arlanda flygplats. Från Arlanda tar sig lätt till Västerås med Swebus vilket tar ca 1h 30 min. För mer info, se Swebus .

Tåg
Mälardalens högskola ligger ca 15-20 minuters promenad från tågstationen (se den här kartan). Tågen går regelbundet från/till Stocholm och Göteborg och det tar ca 1 timme att resa till Stockholm. Mer information finns på SJ:s hemsida .

Lokal transport och campus karta

Västerås är en stad som är lättillgänglig till fots. Vill du åka buss finns information om lokalbussarna (som drivs av biogas producerat av lokalt avfall) här.

Här finns en karta som visar var MDH ligger i Västerås och här finns en karta som ger en överblick över campus.

Information om Västerås

Västerås är Sveriges 6:e störta stad och kommunen har ca 150.000 invånare. Det är en av landets äldsta städer och var en viktig stad redan på Medeltiden. När stålindustrin utvecklades under 1400-talet blev Västerås med dess läge vid Mälaren en viktig hamnstad. Under industrialiseringen upplevde staden igen ett uppsving och företag såsom ABB (tidigare ASEA) och H&M startades här. Läs mer om Västerås på turistbyråns hemsida .

Logi

Här är några förslag beträffande boende i Västerås:

Best Western Esplanad

Detta familjeägda hotellet tillhör Best Western-kedjan och erbjuder rena och funktionella rum. Hotellet ligger nära högskolan.

Mer information om Best Western Esplanad

Hotel Plaza

Hotel Plaza ligger nära tågstationen, I Västerås högsta hus. Från ett av de nyligen renoverade rumen har man fin utsikt över staden. Hotellet tillhör First Hotels-kedjan.

Mer information om Hotel Plaza

 

Elite stadshotell

Elite stadshotell är beläget I en vacker jugend-byggnad mitt I stadskärnan. Hotellet erbjuder bekväma rum i olika storlekar.

Mer information om Elite stadshotell

 

Utöver dessa finns det också andra, billigare alternativ. Var vänlig se hotels.com, booking, com eller trivago.com för bra erbjudanden.

För mer information

Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta: Lucia Crevani eller Anette Hallin