Science@MDH 2017 - om forskning för framtiden

Att lösa framtidens problem och att utveckla och förbättra samhället är den utmaning som driver många forskare. På Science@MDH, en dag om forskning för gymnasieskolor, talar några av MDH:s forskare om sin forskning och vad de brinner för. Möt dem i Västerås den 21 november och i Eskilstuna den 22 november.

På MDH finns drygt 500 personer som arbetar med forskning, från forskarstuderande till professorer. Forskningen sker inom sex inriktningar: hälsa & välfärd, inbyggda system, industriell ekonomi & organisation, innovation och produktrealisering, framtidens energi samt utbildningsvetenskap och matematik.

Science@MDH visar forskning från alla inriktningar uppdelat på två olika föreläsningspass där totalt cirka 1200 elever från gymnasieskolor i Sörmland och Västmanland kommer att medverka.

Teknik, energi och matematik

  • Konstantinos Kyprianidis, professor i energiteknik
  • Elaine Åstrand, forskare i intelligenta framtida teknologier
  • Karl Lundengård, doktorand i tillämpad matematik

Samhälle, ekonomi och kultur

  • Karin Axelsson, doktor i innovation och design
  • Joakim Johansson, docent i statsvetenskap
  • Katarina Bälter, professor i folkhälsovetenskap

Rasmus Åkerblom är utbildad journalist och började arbeta vid SR:s Vetenskapsredaktion 2001. Han rekryterades sedan till SVT:s vetenskapsredaktion och var programledare där mellan 2003 och 2008. Idag är han en av Sveriges ledande tv-producenter och står bakom en rad dokumentärer samt kunskapsserier. På Science@MDH guidar han oss i forskningens värld. Vad ser vi av forskningen i vår vardag? Vad är egentligen en lysande idé, vad är en innovation och när blir det forskning?

För anmälan eller mer information: science@mdh.se eller ring Sara Olofsson 021-10 13 67.
 

21 november - föreläsningar i sal Omega, MDH i Västerås

Kl. 09.00-10.30 Teknik, energi och matematik

Kl. 13.00-14.30 Samhälle, ekonomi och kultur

 

22 november - föreläsningar i Aula Collegium, MDH i Eskilstuna

Kl. 09.00-10.30 Samhälle, ekonomi och kultur

Kl. 13.00-14.30 Teknik, energi och matematik