Automation Summit 2017

Konferenser och evenemang

Datum: 2017-10-12
Tid: 08.00 - 17.30
Plats: Aros Congress Center, Munkgatan 7, Västerås

Automation Summit 2017 – om utvecklingen av det digitala samhället. Med hjälp av experter på olika områden samtalar vi utifrån den samlade kunskapen om hur vi kan starta den förändringsprocess som vi ser måste ske. Vi får experternas bästa konkreta råd. Är du en person som vill veta mer om utvecklingen av det digitala samhället så ska du vara med!

Välkommen till en dag fylld med kunskap och inspiration!

Vi ser fram emot spännande samtal och möten kring digitaliseringens utmaningar
och möjligheter på vägen till det digitala Sverige!
 
Konferensdagen kommer att bestå av tre temaområden med keynote och korta företagscase följt av paneldiskussioner. Interaktionen med konferensdeltagarna är prioriterad och sker bland annat med hjälp av Mentimeter och en erfaren redaktör från IVA. Talare på konferensen kommer från såväl regering som stora och små företag, institut och organisationer. 

Temaområden under konferensen

Digitala affärsmodeller, ledarskap, kompetens- och företagsutveckling

Globaliseringen och digitaliseringen gör att förutsättningarna för att driva och utveckla företag ändras i snabb takt. Hur gör man för att hitta nya vägar till automation, nya affärer och bättre lönsamhet med hjälp av digitalisering och Internet of Things? Vi låter oss inspireras av andras framgångar och visar hur du på bästa sätt möta en digitaliserad framtid.

Ny digital teknik – vad finns, vad kommer och vad kan jag använda?

Digitala tjänster, IoT, appar, Big Data och molnplattformar har på kort tid blivit en självklar tillgång i våra privata liv. Men hur ska vi kunna hänga med och ta till oss all ny teknik som artificiell intelligens, virtuell och förstärkt verklighet, blockchain, gamification och cobots? Vi får en guidning i den senaste tekniken och exempel på hur den används i verkligheten.

Digital säkerhet och tillförlitlighet – det här bör du veta!

Digitalisering och ny teknik erbjuder stora möjligheter men innebär också nya risker när företagens hela IT-system – direkt eller indirekt – blir tillgängliga via Internet. Vi ger exempel på vad du bör tänka på när det gäller IT-säkerhet – ett område som blir en alltmer självklar angelägenhet för framgångsrika företag.

Dimension Automation – en talkshow

Konferensdagen avslutas med en talkshow som belyser några av morgondagens nya samhällsutmaningar: digital mognad, digital etik och artificiell intelligens. Vår värld är mer digital och uppkopplad än någonsin tidigare och framväxten av artificiell intelligens (AI) förändrar i grunden vårt sätt att leva, arbeta och förstå omvärlden. Det gör att vår förmåga att implementera digital etik kommer att spela en betydande roll för datasäkerhet, förtroende, integritet – och affärer.
 
Genom Automation Regions nära samarbete med Vinnova, i egenskap av VINNVÄXTvinnare, och med IVA inom projektet Smart Industri har Automation Summit tydlig koppling både till Sveriges nyindustrialiseringsstrategi och – i takt med den ökande digitaliseringen – till allt fler aktörer inom industri, energisektor och samhälle. Automation Region är en centrumbildning vid MDH. 

Mer information och anmälan

Besök vår hemsida för mer information, där hittar du bland annat konferensprogram och deltagarregistrering. 

Automation Summit 2017 - www.automationsummit.se