ABB och MDH är årets rekryterare

2013-03-15 | Omvärld

Tack vare det unika och långsiktiga samarbetsavtalet mellan ABB och Mälardalens högskola, tilldelades de båda aktörerna hedersutmärkelsen Årets rekryterare under gårdagskvällens Guldstänksgala.

 

Varje år på Guldstänksgalan utser Jobba i Västerås en arbetsgivare som förtjänstfullt arbetat med strategisk kompetensförsörjning och på ett positivt sätt bidragit till att utveckla arbetsmarknaden i Västerås. 

I januari skrev ABB och Mälardalens högskola under ett långsiktigt samarbetsavtal som ytterligare ska öka MDH-studenternas möjligheter till anställning, öka möjligheterna för ABB att rekrytera och bli en språngbräda för nya forskningsprojekt. Samarbetsavtalet är unikt i sin form eftersom det är ett långsiktigt, strategiskt och brett avtal mellan akademi och industri. Tack vare detta är nu de båda aktörerna utsedda till Årets rekryterare.

 – Utmärkelsen är ett kvitto på att samverkan mellan akademi och industri är oerhört viktig, inte minst för studenterna.  Förutom teknik, omfattar avtalet även andra relevanta områden som exempelvis ekonomi. Det är med stolthet som vi, tillsammans med ABB, tar emot utmärkelsen och vi är glada över att det väl fungerande samarbetet uppskattas och premieras, säger Karin Röding, rektor vid Mälardalens högskola.

– Det känns väldigt roligt att få ett så fint pris tillsammans med Mälardalens högskola. Vi har nu ett långsiktigt samarbete som såväl ABB, MDH och framför allt studenterna kommer att ha stor nytta och glädje av. Tillsammans har vi startat en spännande resa som involverar det viktigaste vi har i våra verksamheter - människor, teknik och forskning. Dessutom känns det extra bra att få göra detta i ABB:s största svenska verksamhetsort, här i Västerås, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige
 

Mälardalens högskola och ABB vann utmärkelsen Årets rekryterare 2012 med följande motivering:
Årets rekryterare 2012 tar ett långsiktigt ansvar för regionens kompetensförsörjning genom att skapa en gemensam plattform för sina kärnverksamheter och rusta för framtiden. Formalisering skapar möjligheter för fler examensarbeten, bättre matchning med sommarpraktikplatser och ökade insatser för ungdomars teknikintresse. Framtidens kompetensförsörjning i världsklass består av sömlösa kedjor mellan utbildning och arbetsliv. Intentionsavtalet är progressivt, modigt och nyskapande. Årets rekryterare 2012 är ABB tillsammans med Mälardalens högskola.

 

Läs mer om avtalet här