Bota din scenskräck!

2017-03-07 | Utbildning Student På campus

Blackout, bultande hjärta och panikkänsla. Att drabbas av scenskräck är jobbigt, men inte ovanligt. Nu bjuder Idélab på MDH in studenter och medarbetare till en workshop där Gyllene Tider-trummisen Micke Syd Andersson och folkhälsovetaren Hanna Noorberg ger konkreta verktyg på hur man gör för att lugna en stressreaktion.

Enligt artisten Micke Syd Andersson och folkhälsovetaren Hanna Noorberg drabbas ungefär var fjärde svensk av scenskräck vilket hindrar många från att gå vidare i karriären och förmedla budskap på ett bra sätt. Sedan 2014 arbetar de aktivt med metoden Mindful Tapping, som bygger på modern neurobiologisk forskning om hur man kan kommunicera med kropp och hjärna, för att motverka stress och scenskräck.

Nu har du som student eller anställd vid MDH möjlighet att vara med på en kostnadsfri workshop den 29 mars tillsammans med Micke och Hanna.

– Under vår workshop kommer du att få konkreta verktyg för att fysiskt lugna din kropp när du drabbas av stress och måste leverera på topp. Du kommer också att lära dig förstå biologin bakom scenskräck och få insikt om varför kropp och hjärna reagerar som de gör, säger Hanna.

 

Övningar i grupp och individuellt

Under den fyra timmar långa workshopen kommer deltagarna även att få göra övningar i grupp med individuella utmaningar. De får även testa att utföra fysiska övningar som ger lugn och fokus.

– Mindful Tapping går ut på att man ska knacka på ett antal punkter på kroppen, vilket ger en lugnande effekt. Det är en metod som fått stort fäste i USA och som bygger broar mellan den traditionella och alternativa medicinen. Till grund för metoden finns forskning inom neurobiologi. Det här är ett nytt sätt att se på kroppens stressreaktioner. Det handlar inte bara om vilka tankar du har, det ligger djupare än så, säger Hanna.

 

Information och anmälan

När: 29/3 kl. 08:00-12:00
Var: IDÉLAB, Eskilstuna
Pris: Kostnadsfritt
Frågor: kontakta Idélab
Anmäld dig här   
Sista anmälningsdag 22 mars!
 

Idélab bjuder på frukost och fika!