Energiminister Ibrahim Baylan besökte Mälardalens högskola

2014-12-17 | På campus

I veckan besökte energiminister Ibrahim Baylan Mälardalens högskola (MDH) för att möta forskarna inom framtidens energi.
– Det finns ett otroligt engagemang på akademin för de här typerna av frågor, konstaterade Ibrahim Baylan vid besöket.

 

Energiministern besöker just nu olika aktörer som arbetar med energifrågor. Under onsdagen var stoppet MDH där han fick chans att samtala med rektor Karin Röding samt Emma Nehrenheim, Eva Thorin, Björn Karlsson, Richard Thygesen och Bengt Stridh som forskar kring biogas och solenergi.

– MDH är en regional utvecklings- och tillväxtmotor. Cirka 80 procent av studenterna har jobb inom ett år efter examen, det är väldigt goda resultat. Syftet med besöket på högskolan var att träffa några av de framstående sol- och bioenergiforskare som finns på akademin. Det är intressant att ta del av deras arbete och höra förslag på hur ny teknik kan användas i utvecklingen av energisystem. Dessutom slås jag av hur stort engagemanget på akademin är för de här typerna av frågor, säger Ibrahim Baylan.

På akademin för ekonomi, samhälle och teknik, EST, är man glada över ministerns besök.
– Det ger oss en chans att visa upp vår framgångsrika forskning inom forskningsprofilen Future Energy, som står sig väl i internationell jämförelse. Förnybar energi är en av våra stora framtidsutmaningar och ska vi kunna nå upp till de krav som ställs behöver politik och forskning mötas, säger Thomas Wahl, akademichef på EST.