Högskolan satsar på språken - nybörjarkurser i italienska i höst

2010-04-12 | Student

Högskolans kurser i franska slog senast alla rekord i sökande. Kursen i spanska var så välsökt att man bara antog förstahandssökande, och nu satsar Mälardalens högskola på nybörjarkurser i italienska. Men det är hög tid att söka om man vill få en plats.

Det går bra för språkutbildningarna på Mälardalens högskola. Intresset har varit rekordstort, särskilt till de kurser som man läser på plats i Barcelona, Nice eller Kiel.

Mälardalens högskola fortsätter nu att satsa på de moderna språken och kommer från hösten att börja ge nybörjar- och fortsättningskurser i italienska. Kurserna kommer att ges på eftermiddagar och kvällar för att man ska kunna kombinera dem med jobb.

Italienska nybörjarkurs vänder sig till den som inte har några förkunskaper i språket. Syftet med kursen är att ska lära sig kommunicera hjälpligt och kunna använda ord och fraser som rör enklare, konkreta situationer. Italienska baskurs är en fortsättning på Italienska nybörjarkurs. Kursen syftar till öka förmågan att uttrycka sig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid den muntliga språkfärdigheten och den praktiska användningen av kunskaperna.

Till kursen Franska i Frankrike hade högskolan inför våren 85 behöriga sökande till de 24 platserna. Kursen läser man på plats i Nice med infödda lärare men examination och antagning sköts av Mälardalens högskola.

Enligt Anna Chryssafis som är ansvarig för franskämnet beror den kraftiga ökningen på att kursen blivit mer känd.
- De studenter som åkt har varit jättenöjda. De flesta som sökt nu säger att de blivit rekommenderade kursen av någon kamrat. Dessutom förstår fler och fler fördelarna med att läsa ett språk på plats med lärare som har franska som modersmål.

På Mälardalens högskola kan man läsa nybörjar och fortsättningskurser i engelska, tyska, spanska, franska, svenska, italienska och finska. Kurserna söker man via www.mdh.se eller www.studera.nu. Sista ansökningsdag inför hösten är 15 april.