MDH-forskning på schemat

På Science@MDH mötte 1 200 gymnasieelever sju forskare

2013-11-21 | På campus

Gymnasieelever från Eskilstuna, Västerås och Köping som besökte Science@MDH den 19 och 20 november fick lyssna till föreläsningar om aktuell forskning vid MDH. Intresset för dagarna var stort och totalt deltog cirka 1 200 elever.

 

Under ledning av moderator Rasmus Åkerblom, som också coachat forskarna inför Science@MDH, genomfördes sex spännande föreläsningspass, ett från varje forskningsinriktning. Gymnasieeleverna kom antingen från natur- och teknikprogram eller från samhällsvetenskapliga, ekonomiska eller humanistiska program.

De teknik och naturinriktade eleverna fick möta Rikard Lindell och Åsa Öberg från IDT samt Fredrik Starfelt och Elena Tomas Aparicio från EST. Föreläsningarna handlade om programmering och kod och hur man tar fram gränssnitt som erbjuder användaren en upplevelse, om meningsdriven innovation samt om hur vi ska klara energibehovet i framtiden. På det andra passet mötte de Marie Öhman, Eric Hansen och Terence Fell. Här handlade föreläsningarna om hur normer förändras och varför, om hur vi påverkas av marknadsföring och vad vi kan göra för att öka vår medvetenhet om detta samt om hur vi kan motverka problem i miljonprogramområden.

Efter föreläsningarna valde en del elever att gå fram och prata med forskarna och en del kontaktade dem lite senare på mejl.