MDH medverkar på Västerås Kulturnatt

2013-09-12 | Omvärld

Lördagen den 21 september är det åter dags för Västerås Kulturnatt, där Mälardalens högskola (MDH) medverkar. Kammarmusikprogrammet gör flera framträdanden och Rikard Lindell uppträder under kvällen med C3N.play.

 

Kulturnatten arrangeras av Västerås stad. Under Kulturnatten får allmänheten ta del av konserter, teater, dans, foto, cirkus och mycket mer på olika platser i centrala Västerås.

Kammarmusikprogrammet uppträder med ett varierat program med sång, piano, stråk och blås. Konserterna hålls dels på Stora scenen i Västerås Konserthus kl. 18.00 och därefter i Rikssalen på Västerås Slott, kl. 20.00, 21.00 och 22.00.

– Det är fantastiskt att Kammarmusikprogrammet får medverka på detta sätt från Stora scenen i Konserthuset under Kulturnatten! Som konstnärlig ledare är jag mycket glad och stolt över förtroendet. Det är första gången Kammarmusikprogrammet själva framför musik från stora scenen och denna möjlighet bygger givetvis på att vi tidigare visat hög kvalitet när vi gästat Konserthuset i olika former. Vi är också väldigt glada att återigen kunna uppträda i Rikssalen på Västerås Slott, säger Lena Hellström-Färnlöf, konstnärlig ledare för Kammarmusikprogrammet, MDH.

 

Rikard Lindell är välkänd inom elektronisk musik. Han har bland annat medverkat på Norbergfestival och invigde Västerås Kulturnatt förra året. I år uppträder han i Box2 på Culturen kl 21.00 med ett improviserat livearrangemang som baseras på egenkomponerad musik och animationer av konstnären Agneta Paulis illustrationer.

 – C3N.play är en app för multimediaframträdanden för Ipad. Under kvällen kommer jag att bjuda på en hänförande improvisationskonsert, säger Rikard Lindell, universitetslektor i datavetenskap, MDH.

Här finns hela programmet för Västerås Kulturnatt.

Nyfiken på C3N.play? Här finns en tutorial.