Njut av klassisk musik i höst

2017-09-15 | Student Utbildning

Kammarmusik- och kammaroperastudenter vid MDH bjuder på klassisk musik under hela hösten. Nu är äntligen konsertprogrammet ute och redan lördagen den 16 september, på Kulturnatten i Västerås, kan du gå på konsert.

 


– Vi ser väldigt mycket fram emot höstens konsertserie med våra talangfulla studenter i kammarmusik och kammaropera. Publiken kommer att få njuta av klassisk musik på högsta nivå, säger Lena Hellström-Färnlöf som är professor och konstnärlig ledare vid MDH.

På kulturnatten, lördagen den 16 september, ges konserten ”Morgondagens stjärnor” kl. 18.00 på Västerås konserthus. I övrigt bjuder höstens konsertprogram på stor variation. Det hålls bland annat flera konserter i Rikssalen på Västerås slott, en två-dagars kammarmusikfestival i Hörsalen på Västerås slott samt konserter på Västerås stadsbibliotek och i Mikaelikyrkan.

Mälardalens högskola har även ett nära samarbete med Västerås domkyrka och Västerås Sinfonietta, där det genomförs samproduktioner och hålls gemensamma konserter. I år bjuds det dessutom på en samproduktion tillsammans med Kungliga musikhögskolan i Stockholm.

Ta del av hela konsertserien i kalendariet på mdh.se  eller ta del av utskriftsvänlig pdf av programmet