Nu kommer de nya studenterna till Mälardalens högskola

2012-01-20 | Student

Måndag, 23 januari 2012, slår Mälardalens högskola upp sina dörrar för de studenter som ska påbörja sin utbildning i vår. Omkring 500 nya studenter förväntas komma till högskolan i Eskilstuna och Västerås för upprop och introduktion. Under den första dagen på vårterminen kommer de att, förutom att lära känna sina studiekamrater, få information om bland annat Studentkåren, Studenthälsan och studieteknik.

De nya studenterna i Eskilstuna hälsas välkommen av högskolans prorektor Tola Jonsson. I Västerås är det högskolans dekan Peter Dobers som hälsar välkommen. Därefter är schemat späckat med information från Mälardalens Studentkår, Eskilstuna kommun, Västerås stad och Studenthälsan.

Studenterna kommer också att få veta mer om det stöd högskolan erbjuder studenterna. KLOK-verkstan är ett exempel. Här erbjuds studenterna support i matte och skrivteknik, men också stöd i karriärvägledning och studieteknik.

Totalt förväntas omkring 500 nya studenter till Mälardalens högskola på måndag. Ytterligare omkring 180 MDH-studenter börjar sina studier på andra campusorter som till exempel Katrineholm och Nacka.

De program som startar i Eskilstuna på måndag är det beteendevetenskapliga programmet och sjuksköterskeprogrammet.
I Västerås startar sjuksköterskeprogrammet, barnmorskeprogrammet, det beteendevetenskapliga programmet och naturvetenskaplig/teknisk bastermin.

Tid och plats för introduktionen

Måndag 23 januari 2011, klockan 10.00-11.00
Aula Collegium, Mälardalens högskola i Eskilstuna
Omegasalen, Mälardalens högskola i Västerås