Ny look på matsalen i Restaurang Rosenhill

2016-08-29 | Student

Restaurang Rosenhill på campus i Västerås har genomgått en renovering inför höstterminen. Den omgjorda matsalen kommer hålla öppet även på kvällen för att ge fler trivsamma och tillgängliga mötes- och studieplatser.

– Vi har fokuserat på restaurangbesökarna och deras trivsel, vilket har gjort att vi förutom helt ny inredning och färgsättning, valt att skärma av kön till serveringen från matsalsdelen. Miljön är också mer ljuddämpad och nu finns naturliga vägar för att komma till och från diskrum utan att störa andra restauranggäster, säger Linda Redebrandt som tillsammans med Johanna Stolpe, båda lokalplanerare vid MDH, har projektlett renoveringen.

Studenter och medarbetare kommer numera att kunna utnyttja lokalen mycket mer, då matsalen kommer att vara öppen för studier och möten även på kvällen. Därför finns det också eluttag i soffor och vid avskärmningar, bra belysning och förstärkt WiFi.

– Besökarna kan välja sittplats efter behov, bås för avskilda samtal, barstolar för den som äter ensam, eller som vill ha koll på folklivet, och vanliga bordsplatser för större och mindre sällskap, säger Johanna Stolpe.

Daniel Liljesvan, enhetschef för högskolerestaurangerna vid MDH, välkomnar studenter och medarbetare till den nya matsalen.
– Nu kan vi erbjuda både god mat och en trevlig miljö och har blivit en plats där jag tror att folk kommer att vilja vara. Vi kommer att se över utbudet och öka sortimentet vi erbjuder utöver lunchen. Jag och alla medarbetare i restaurangen hälsar alla välkomna för att plugga, mötas, äta och fika under hela dagen!

Öppettider för matsalen i restaurang Rosenhill gäller helgfria vardagar.

  • Måndag-torsdag: 08.00-21.00
  • Fredag: 08.00-16.00
  • Försäljningen är öppen måndag-fredag 08.00-16.00.

 

Mat och fika i Eskilstuna

I Eskilstuna finns café i Väpnaren, Café & Restaurang Nyckeln, och i Verktyget, Café Arena.

Det finns, från och med denna hösttermin, även en Starbucksmaskin till vänster om trappan utanför högskolebiblioteket på plan 1 i Väpnaren.