Vinnarna av idétävlingen 2013

2013-11-14 | Student

Den 13 november korades vinnarna i årets idétävling. Vinnarna korades i samband med mingelkvällen under KNUFF-eventet som gick av stapeln den 13 november på MDH i Västerås.

 

Idétävlingen arrangeras av IDÉLAB och syftar till att hjälpa studenter och medarbetare vid Mälardalens högskola som har affärsidéer de vill förverkliga.

Somayeh Honarmand, vinnare av bästa idé

Motivering: ”En tydligt formulerad idé som ligger rätt i tiden. En hållbar produkt med stort pedagogiskt värde som tillför något för hela familjen. Juryn ser en stor utvecklingspotential i bidraget.”

Idé: En ekologisk matkasse där man tillsammans med andra människor bildar ett nätverk och lär sig mer om exempelvis odling av varorna i matkassen.

Pris: Tre biljetter till Cordial Business Model Summit samt resa tur och retur.

Robin Andersson, vinnare av bästa Affärsidé

Motivering: ”Tjänsten skapar delaktighet för en formbar framtid, sänker barriärer och öppnar nya världar. Den ger användaren möjlighet att vara sin egen designer och ingenjör. Tjänsten gör ny teknik tillgänglig och skapar glädje för en tydligt definierad målgrupp.”

Ide: Ett 3D-skrivarprogram för 3D-skrivare riktat till barn. Barnen väljer själva ut färdiga delar i ett program som de sedan skriver ut och sätter ihop till leksaker.

Pris: 50 000 kronor till utveckling av affärsidén, varav 20 000 kr från ALMI och Västerås Science Park och resterande i konsultcheckar.

Karin Eliasson, vinnare av Early Bird-priset

Idé: Hyrcyklar där du kan välja att skänka hela eller delar av hyran till utvecklingsprojekt i den kommun/stad där du bor. Då uppstår en medborgardialog och vi kan påverka med gemensam kraft. 

Pris: Resa till Stockholm tur och retur för besök på KTH Student Inc, Open Lab samt två timmars coaching av den kände affärscoachen Donnie Lygonis.