• Brain-a-thon skulle jag sammanfatta med 3 ord; kreativ, energifull och gemenskap!

  Dagen började med att vår moderator Gustav Notander från KTH innovation, fick deltagarna att diskutera fram hur många timmar på dygnet som de sitter ner. När summan på vårt stillasittande var framtaget fick alla i uppdrag att göra lika många knäböj! Räkna själv, från att du går upp på morgonen och till att du går och lägger dig igen, hur många timmar sitter du ner?

  Därefter pratade Maria Ekblom, Docent GIH med dr i neurovetenskap, om hur vår hjärnhälsas välmående hänger ihop med vår fysiska aktivitet. Viktoria Walldin, Socialantropolog på White Arkitekter, berättade hur de designar miljöer för att skapa ett bättre samhälle. Ett aktivare samhälle men även ett samhälle som finns kvar för kommande generationer. Efter att våra deltagare fått en bra grund i ämnet, hjärnhälsa så var det dags för dagens första Brain break. Maria ledde våra deltagare igenom övningar som kan göras på arbetsplatsen, till exempel under ett längre möte med långa sittande sessioner.

  Deltagarna blev indelade i grupper på fem, där alla hade olika bakgrund och expertisområden. Grupperna fick generera idéer för lösningar på sina utmaningar för att sedan smalna av och välja en för att bygga protoyp och sedan pitcha. Under uppbyggnaden fick..... Läs hela artikeln här (pdf 76 kB)

  Se alla bilder från dagen på;

  https://www.flickr.com/gp/154305466@N03/mr1Z47

 • Boka in våra events redan nu

  Ladda ner höstens eventplanering här (pdf 121 kB)

  OBS alla datum är preliminära och kan komma att ändras. Håll utkik här eller på vår facebook för anmälan till våra event.

   

  Saknar du något event? Maila gärna ditt tips till idelab@mdh.se

 • Kom och arbeta med din affärsidé hos oss

  Vi välkomnar våra klienter att flytta sin arbetsplats till oss den första måndagen varje månad. Du kommer ha din coach på plats, men även få möjlighet att nätverka med andra klienter som är inne i vår process. 

  Kom och arbeta med din affärsidé och passa på att utvidga ditt nätverk med likasinnande på skolan! 

  Dörrarna står öppna mellan 10-14!

  Datum för Meet up

  4 september-Västerås

  2 oktober-Eskilstuna

  6 november-Västerås

  4 december-Eskilstuna

   

  Ladda ner inbjudan här (pdf 1,8 MB)