• Ställ upp och tävla med din idé

  Är du student eller medarbetare på MDH och har en idé om en ny produkt eller tjänst? Då kan du ställa upp i Idélabs idétävling. 

  –      Syftet med idétävlingen är att vi ska inspirera våra studenter och medarbetare till att berätta om sina idéer. Det kan vara allt från en produktidé till en tjänst inom vilket område som helst. Allt är välkommet, säger Emma Göransson och Madéleine Pilstrand på Idélab.

  Bidragen kan skickas in från 26 februari och fram till 26 mars. Kraven för att du ska få vara med i tävlingen är att du är student eller medarbetare vid MDH. Bidraget ska skickas in digitalt till idelab@mdh.se och innehålla information som:

  ·      idéägare

  ·      namn på idé

  ·      vad problemet är som idén ska lösa

  ·      hur idén löser problemet

  Produktidéer kommer bland annat att bedömas utifrån ekonomisk hållbarhet och konkurrenskraft, sociala innovationsidéer utifrån samhällsnytta och tjänster utifrån bland annat marknadens storlek, ekonomisk hållbarhet och konkurrenskraft.

  Juryn består av ett antal representanter från näringslivet, Idélab och MDH.

  Vinnaren firas under festliga former

  Vinnaren av årets idé kommer att presenteras under idéfesten som arrangeras på Idélab i Eskilstuna 26 april klockan 15.00-20.00. Under evenemanget kommer även Årets värdeskapare, Årets ambassadör, Årets raket och Årets förändrare att utses. Besökarna kommer också att kunna mingla på ett mässområde där Idélabs klienter får möjlighet att presentera och marknadsföra sina produkter och idéer. Konferencier under dagen är Mrs Murphy.

  –      Syftet med Idéfesten är inte bara att presentera vinnarna utan även att lyfta våra klienter och alumner, lyfta Idélabs verksamhet på MDH, tacka våra samarbetspartners och bidra med en rolig avslutning på året. Vår förhoppning är att detta kommer att bli ett årligt återkommande arrangemang, säger Emma Göransson och Madéleine Pilstrand.

  För mer detaljerad information om idétävlingen och idéfesten, håll utkik på www.mdh.se/idelab

 • Årets Idéfest - där närings- och innovationsliv skapar magi

  Bokar redan nu upp den 26 april i kalendern, då är det premiär för Årets Idéfest! Idélab kommer att dela ut priser till våra duktiga klienter och till vinnaren av årets Idétävling!

   

  psst... vill du redan nu anmäla dig? Klicka här!

 • Kaffefredag - sista fredagen varje månad

  Visste du att:

  • Om man ska få ut mesta möjliga av morgonkoppen så bör man dricka den någon gång efter 9:30 eller åtminstone en timme efter det man klivit ur sängen?
  • I Turkiet har det funnits en lag som säger att ifall en man inte förser sin fru med kaffe, har hon rätt att ansöka om skilsmässa?
  • Kaffe är så populärt att det finns länder där man skapat särskilda kaffehögtider för att hedra drycken?
  Nu inför även Idélab en kaffehögtid, nämligen KAFFEFREDAG!
  Vi bjuder på kaffe sista fredagen varje månad. Ta med dig polarna och drick en kopp kaffe och umgås med oss. 
  OBS varannan månad är vi i Eskilstuna och varannan i Västerås.
  26 januari - Västerås (länken)
  23 februari - Eskilstuna (Idélab)
  30 mars - Västerås (länken)
  27 april - Eskilstuna (Idélab)
  25 maj - Västerås (länken)

   

 • Boka in våra events redan nu

  Ladda ner vårens eventplanering här (pdf 149 kB)

  OBS alla datum är preliminära och kan komma att ändras. Håll utkik här eller på vår facebook för anmälan till våra event.

   

  Saknar du något event? Maila gärna ditt tips till idelab@mdh.se