• Matchmaking för nyanlända och företagare

  Den 28 mars anordnade Idélab, tillsammans med Almi (IFS), Arbetsförmedlingen, Innovationsprogrammet samt IPREG, ett matchmaking-event för nyanlända och företagare med utländsk bakgrund. Syftet med denna matchmaking var främst att främja integrationen av nyanlända i Eskilstuna kommun samt öka chanserna till olika former av anställning.  

  Mer information om detta finns under  nyhetsbrev .    

 • UF-mässan i Västerås

  Den 15 mars var Idélab på plats på UF-mässan i Västerås. Idélab satt, tillsammans med Innovationsprogrammet, i juryn för kategorin bästa monter.

  Mer information om detta finns under  nyhetsbrev .

 • En lyckad workshop med temat Mindful Tapping!

  Den 29 mars hölls den efterlängtade workshopen -Mindful Tapping- av Hanna Noorberg (folkhälsovetare) och Micke Syd Andersson (trummis i Gyllene Tider) på Idélab i Eskilstuna. Det var en givande förmiddag i avslappningens tecken där deltagarna bl.a. fick lära sig om hur de med enkla medel kan bota sin scenskräck och lugna de kroppsliga stressreaktioner som ofta hör samman med scenskräck.

  Mer information om detta finns under  nyhetsbrev .

 • Mohamed har släppt podcast i P3

  Idélabs stjärnskott Mohamed Hassan släppte sin podd Krocken i P3 i mars som handlar om hur det är att slitas mellan olika kulturer. Vi på Idélab är så glada och stolta över Mohameds framgångar!

  Om du vill läsa mer om Krocken i P3 samt om Mohameds resa på Idélab finns en intervju med Mohamed här .

 • Workshops

  Under 2016 genomförde Idélab över 15 olika workshops för programstudenter på MDH, alltifrån sjuksköterskestudenter, ingenjörsstudenter till kommunikationsstudenter. Våra workshops berör olika ämnen som t.ex. teambuilding, projektplanering och kommunkationsplanering. Vi ser våra workshops som ett ypperligt tillfälle att träffa studenter, bidra till studenternas kunskap inom deras ämnen samt att berätta mer om Idélab. 

  Vi har redan bokat in flertalet workshops under vårterminen 2017 och ser fram emot att få träffa fler studenter!

  Mer information om våra workshop-erbjudanden finner du här .

 • Idélabs exit-event

  Den 10 februari tackade Idélab av de klienter som gjort exit ur Idélabs process 2016, Moa Stenberg, Malin Hvetlander och Barnabas Udin. Moa och Malin började sin resa på Idélab våren 2015 och startade sitt bolag MAY Studio AB hösten 2016, en verksamhet som inriktar sig på rumslig gestaltning. MAY Studio AB har trots sin unga ålder redan genomfört uppdrag åt kunder. Barnabas började sin resa på Idélab hösten 2015 och gav i höstas ut sin bok, Inspire me: Pursuit of Paradise, en berättesle som bygger på hans egen erfarenhet av att komma som ensam, ung kille till Sverige från Nigeria. Boken inspirerar till reflektion och eftertanke och känns mycket aktuell med tanke på de rådande flyktingströmmar vi ser runtom i världen.

  Vi vill tacka Moa, Malin och Barnabas för en beundrandsvärd arbetsinsats i Idélabs process och önskar er all lycka och välgång i framtiden! 

 • Idélab på Högskoledagarna

  Den 14 och 16 mars var det dags för Högskoledagarna i Eskilstuna och Västerås. Idélab var självklart på plats och besvarade frågor från potentiella studenter.

  Mer information om detta finns under  nyhetsbrev .

IDÉLAB - Gör nytta av din kunskap

Idélab är en del av MDH som kostnadsfritt erbjuder studenter, forskare och övriga anställda rådgivning inom personlig utveckling samt förverkligande av idéer. Hos Idélab har du alltid en rådgivare som fungerar som bollplank och stöd för dig under hela processen.

Läs mer  om Idélab här !