IT-stöd

Kom igång med de mest vanliga IT-systemen.

Studentkonto

Studentkontot ger dig bland annat tillgång till högskolans datorer, e-post, IT-system etc. Studentkontot består av användar-ID och lösenord samt din studentmejl.

Studentkonto

 

Registrera dig på kursen

För att få tillgång till din kurs i lärplattformen måste du vara registrerad på kursen. 

Ladok för studenter

 

Studentmejl (Office 365)

Din studentmejladress består av ditt användar-ID och @student.mdh.se
till exempel ckn05005@student.mdh.se, du använder samma lösenord som till studentkontot när du ska logga in.

Office 365

 

Office 365 - Office Online, OneDrive for Business, Skype for Business

Du kan skapa/editera Microsoft Office filer via valfri webbläsare med Office Online, möjlighet att installera Microsoft Office på upp till fem privata enheter (PC eller Mac) så länge du är student på MDH. OneDrive fo Business ger dig möjlighet att lagra 25 Gb filer online.

Office Online/OneDrive for Business/Skype for Business

 

Lärplattform (Blackboard)

Blackboard innehåller en rad administrativa verktyg som stödjer studenten och läraren under kursens gång. Vilka verktyg som används i en kurs bestäms av kursansvarig. Du får tillgång till din kurs i Blackboard senast 6 timmar efter att du registrerat dig på din kurs, detta under förutsättning att kursen startat och har en kursplats i Blackboard.

Lärplattform

 

Programvaror för privat bruk

Studenter på MDH får använda många av Microsoft produkter helt utan kostnad. Vi erbjuder även mjukvaruprogram så som EndNote, Matlab, StavaRex, SpellRight och TorTalk.

SPSS och AMOS kan köpas till en kostnad av 250 kronor vid studenttorget. Licensen gäller för ett år, aktuell licensperiod är YY0901 - YY0831.

Programvaror för privat bruk

 

Utskrift och kopiering

Alla studenter som ska använda sig av multifunktionsskrivararna ska använda sitt MDH-kort, ha ett aktivt studentkonto med studentmejl och ett Payex-konto.

Utskrift och kopiering