Studentambassadör för MDH

Som studentambassadör är du MDH:s ansikte utåt och är en viktig del i högskolans arbete för att inspirera och rekrytera nya studenter.

 

 

Arbetet som studentambassadör är ett socialt, flexibelt och meriterande jobb som förutsätter att du tycker om att ta kontakt och prata med människor. Du inspirerar till att plugga vidare genom berätta om högskolestudier och om hur livet är som student. Arbetet passar dig som tycker om att ta eget ansvar, är utåtriktad, lösningsfokuserad och kan samarbeta med olika typer av människor.

Inspirera och rekrytera nya studenter

Som studentambassadör företräder du Mälardalens högskola i olika sammanhang; på events och mässor, vid besök på gymnasieskolor och andra miljöer där intresse för studier finns. När du jobbar som ambassadör arbetar du i en större eller mindre grupp beroende på uppdrag. Du berättar för målgruppen om hur det är att plugga på MDH, om dina studier och svarar på de frågor som kommer upp under de personliga mötena.

En bra start på resan mot drömjobbet

Att jobba som ambassadör ett bra sätt för dig att knyta nya kontakter och ger dig även en bra merit på ditt CV. Många ambassadörer har fått jobberbjudanden efter sina studier tack vare kontakter och meriter de fått genom ambassadörsjobbet.

Arbetstid

Som studentambassadör jobbar du främst under veckodagar, helguppdrag är mycket ovanliga. Vanligtvis åker två ambassadörer tillsammans på uppdrag över dagen och du förväntas kunna åta dig minst fyra uppdrag per månad under den mest intensiva perioden februari-april och en gång i månaden under övriga månader med undantag för sommaruppehåll.

Utbildning

Som representant för Mälardalens högskola och din utbildning, är du en förebild för dem du pratar med. Därför går alla studentambassadörer en utbildning där du får lära dig mer om högskolan och våra utbildningar, lär dig presentationsteknik och får råd och tips om hur man ska agera ute på uppdrag.

 

För mer information, är du välkommen att kontakta

Danijela Franjkovic
Kommunikatör
Sektionen för kommunikation och externa relationer
E-post: danijela.franjkovic@mdh.se
Telefon: 021-10 73 34.