Ny student

Grattis till ett bra val! Nu börjar en spännande tid i ditt liv och möjligheterna är många. Förutom att tacka ja till din utbildningsplats behöver du tänka på några saker för att få en så bra start som möjligt som ny student.

Du som är antagen och tackat ja till din utbildning behöver ett studentkonto för att kunna logga in på datorer, få tillgång till din e-post samt övriga IT-tjänster. Du kan skapa ditt studentkonto tidigast från 8 januari 2018.

Skapa studentkonto (Länk öppnas i nytt fönster)

Du måste registrera dig till den utbildning du ska läsa. Registreringsperioden startar 8 januari 2018.

Registrera dig i Ladok för studenter (Länk öppnas i nytt fönster)

Passerkortet är ett personligt kort som alla studenter kan beställa när de registrerat sig. Du använder det för bland annat utskrifter, komma in i datorsalar och låna böcker i biblioteket. Det är dessutom färdbevis för gratisbussarna mellan campus Eskilstuna och Västerås.

Beställ passerkort i studentportalen (Länk öppnas i nytt fönster)

Välkomstdag och aktiviteter med linjeföreningarna måndag 15 januari 2018 och introduktionsföresläsningar tisdag och torsdag 16 och 18 januari 2018.

Introduktion för nya programstudenter

För att behålla din studieplats behöver du närvara på uppropet, undantag finns för några utbildningar. Mer information om tid och plats finns via länken nedan.

Tider och instruktioner för upprop

Om du får förhinder och inte kan delta på uppropet måste du meddela högskolan detta. Du som inte närvarar eller kontaktar högskolan förlorar din plats. Du som ska studera ett program meddelar antagningen på MDH och du som ska läsa kurser meddelar studenttorget via mejl.