Nytt campus i Eskilstuna

MDH:s verksamhet i Eskilstuna finns i dag i flera industrilokaler från 1800-talet i centrala Eskilstuna. För att skapa ett levande och modernt campus där all verksamhet samlas på ett ställe, bygger MDH - tillsammans med Eskilstuna kommun - ett nytt campus i citykärnan. Det nya campus Eskilstuna beräknas stå klart 2019.

MDH och Eskilstuna kommun satsar tillsammans på ett nytt campus i Eskilstuna.  Den nya högskolebyggnaden kommer att uppföras där Sporthallen och Vattenpalatset står i dag. Den gamla delen av Vattenpalatset kommer delvis att bevaras och anpassas till högskolans verksamhet.

Öppen miljö med stora möjligheter till samverkan

Målet är bland annat att det nya området ska visualisera MDH som en öppen och modern studiemiljö med stora möjligheter till samverkan. Samtidigt ska dagens känsla av närhet och intimitet finnas kvar. Eftersom det aktuella kvarteret ligger i centrala Eskilstuna är det också viktigt att den nya byggnaden utformas så att den på ett positivt sätt bidrar till stadskärnan.

För att få fram det bästa förslaget på hur en ny högskolebyggnad ska se ut hölls en arkitekttävling 2013-2014. Det vinnande bidraget i arkitekttävlingen är det danska arkitektkontoret 3XN och deras  "MDH-torget" (pdf 6,3 MB)

Kontakt

Anna Gulyas, projektchef
e-post: anna.gulyas@mdh.se

 

MDH torget - nytt campus i Eskilstuna.