Två sångerskor och en sångkör

Kammarmusikprogrammet, 180 hp

Utbildningen

Kammarmusikprogrammet erbjuder dig individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar av gästande musiker. Det sker i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott.

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en Konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts. Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där du får många tillfäl­len att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, Västerås Konserthus och Västerås Dom­kyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger dig möjlighet att ta vara på din konstnärliga be­gåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken. 

Mer information om programmet och lärarna

Antagning till kammarmusikprogrammet sker genom antagningsprov. Datum för antagningsprov till hösten 2016 kommer att äga rum vecka 19.

Mer information om antagningsproven

Kammarmusikprogrammet har fyra inriktningar:

  • Blåsinstrument: flöjt, oboe, klarinett, horn, fagott, trumpet, trombon och tuba
  • Klaverinstrument: piano och orgel
  • Sång: sopran, mezzo, alt, tenor, baryton, bas
  • Stråkinstrument: violin, viola, cello och kontrabas

Framtid och jobb

Som student vid vår konst­närliga utbildning får du möjlighet att maximalt utveckla din kreativa förmåga och talang, något som ger dig en fördel i situationer med hård kon­kurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dig också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har du ett kreativt och omväxlande yrke där ditt arbets­fält är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.