Masterprogram i intelligenta inbyggda system, 120 hp

Omkring 99 procent av alla datorer idag är inbyggda och finns i exempelvis mobiltelefoner, spelkonsoler, digitalkameror, bilar, flygplan, medicinsk utrustning, hemelektronik och robotar. Dessa system blir allt mer intelligenta för att tillmötesgå användarnas specifika behov. Intelligenta inbyggda system tillhör framtiden och här lär du dig att designa dem.

Utbildningen

Masterprogrammet i intelligenta inbyggda system har som målsättning att arbeta nära industrin och samhället för att utbilda studenter med möjligheter att bli mycket framgångsrika inom området.

Programmet har världsledande experter som lärare, studieprojekt och verksamhetsförlagd utbildning hos företag samt stipendier för att studera utomlands. Vi har ett utbytesavtal med det topprankade forskningsuniversitetet Technical University of Eindhoven i Holland, och genom programmet har du möjlighet att erhålla en dubbel masterexamen vid Darmstadt University of Applied Sciences i Tyskland.

Kurserna inom programmet omfattar den senaste teorin och praktiken inom områdena inbyggda system, artificiell intelligens och robotik. Inom den praktiska delen erbjuds företagsutrustning hos några av våra företagspartners såsom ABB och Ericsson. Företagen är aktivt involverade i utbildningen och säkerställer kvalitén och den yrkesmässiga relevansen av programmet. Under utbildningen ges du möjlighet att driva och genomföra studieprojekt. Du kan också välja att möjlighet att fullfölja en del av studierna utomlands hos våra partneruniversitet.