Välkommen till öppet hus - Högskoledagen 2017

Är du nyfiken på Mälardalens högskola och våra utbildningar? Passa då på att besöka vårt öppet hus den 14 mars i Eskilstuna eller den 16 mars i Västerås.

På öppet hus får du koll på allt som rör högskolestudier och hur det är att vara student på MDH. För oavsettt om du går sista året på gymnasiet eller vill studera mitt i livet och kanske har barn, har du säkert massvis av funderingar inför ditt utbildningsval.

Dagarnas upplägg 

Få koll på våra utbildningar genom föresläsningar och mässområdet. Följ även med på guidade visningar! För exakta tider för de olika aktiviteterna, hänvisar vi till programmet.

Mässområdet

Här finns alla utbildningar representerade! Det är också på mässområdet som du får möjlighet att prata med bland andra studenter och studievägledare.

Föreläsningar

Ta chansen att lyssna på föreläsningar om våra utbildningar och framtidsmöjligheter. Våra studenter berättar även om sina tips och erfarenheter inför utbildningsvalet. Föreläsningarna är 30 minuter långa och det ges totalt sex stycken med olika ämnesinriktningar. 

- Mitt liv som student
Vilka utbildningar finns det och hur väljer man rätt? Hur funkar det att ansöka och hur blir jag antagen? Hur är det att vara student och vad händer efter studierna?Kom och lyssna på en studievägledare och en student som tillsammans berättar om hur det är att studera på MDH.

- Design och kommunikation
Inspirera och kommunicera genom text, bild och rum eller utveckla dina språkkunskaper och arbeta i en internationell miljö. Inom området design och kommunikation finns flera spännande utbildningar. På den här föreläsningen möter du studenter som reder ut likheter och skillnader mellan högskolans design- och kommunikationsprogram, så att du kan välja det som passar just dig!

- Ekonomi och samhälle
Ekonomer, marknadsförare och samhällsvetare behövs överallt,i stora som små företag. Yrkesgruppen är bred och du kan jobba i såväl Sverige som utomlands. Lärare inom företagsekonomi kommer här att prata om vilka fördelar det finns med att välja en utbildning inom ekonomi- och samhällsområdet.

- Hälsa och välfärd
Vill du arbeta med människor och skapa förutsättningar för ett bra liv? Genom att välja en utbildning inom området hälsa och välfärd, tar du ansvar för viktiga samhällsfrågor, samtidigt som du gör skillnad för människor – på riktigt. Här berättar studenter om sina utbildningar och deras väg, från studier till arbete. 

- Lärare
Som lärare inspirerar du barn och ungdomar att lära och förstå sin omvärld; ett efterfrågat och kreativt yrke där du utvecklas hela livet! MDH har lärarutbildningar från förskolan till gymnasiet. Ta chansen att få reda på vad det innebär att vara lärare. Hur lär man ut och hur fungerar det när man lär sig?

- Teknik och innovation
Världen väntar på framtidens teknik och det kan bli du som skapar den. På MDH finns utbildningar i bland annat robotik, datavetenskap, bygg och energiteknik. Som ingenjör väntar en spännande arbetsmarknad. Låt oss berätta om vilka fantastiska möjligheter det finns för dig som väljer att plugga teknik.

Guidade visningar

Följ med studenter på guidade visningar till våra tekniklabb och metodrum.

I dessa praktiska rum kan du bland annat kika på studentprojekt, se verktyg och material som används i de praktiska delarna i utbildningarna och självklart prata med studenter. Det blir helt enkelt lättare att få en uppfattning om vad man får göra på dessa utbildningar.

 

Anmälan för skolor och större grupper

Är ni fler än 10 personer som vill besöka evenemanget, ber vi er att göra en föranmälan för att vi ska ha koll på hur många som beräknas komma. 

Anmäl en grupp till Högskoledagen här

 

 • En dag fylld med studieinspiration!

   

 • En dag fylld med studieinspiration!

   

 • En dag fylld med studieinspiration!

   

 • En dag fylld med studieinspiration!

   

 • En dag fylld med studieinspiration!

   

Kontaktpersoner:

Har du frågor om Högskoledagen, tveka inte att kontakta någon av oss!

anna.pettersson@mdh.se  021-10 70 41

marie.tervald@mdh.se 021-15 17 17

Media kontaktar danijela.franjkovic@mdh.se 021-10 73 34