Första steget till drömkarriären utomlands

2018-09-18 | Utbildning Student Alumni Forskning/Samverkan På campus Omvärld

Du som student, medarbetare eller alumn vid MDH har tillgång till karriärportalen, Highered, där det går att söka praktikplats eller jobb utomlands.
– En fantastisk möjlighet för alla som vill växa på ett professionellt plan, säger Eva Maaninen-Olsson, utbildningsledare och avdelningschef på MDH.

 

Highered tillhandahålls av EFMD (European Foundation for Management Development), som är en organisation för lärosäten och företag inom ekonomiområdet, som högskolan är medlem i.

Via Highered får du tillgång till en personlig portal där du kan söka efter traineeplatser, praktikplatser eller jobb runtom i världen som är relevanta för dig som pluggar eller jobbar inom ekonomiområdet. Vanligtvis brukar det finnas cirka 1 000 platser att söka, världen över, så utbudet är stort.

Första steget ut i världen

På portalen finns också möjlighet att utföra personlighetstester som kan ge en indikation på vilken potential man har och vilka yrkeskategorier som är mest relevanta.

– Highered sammanför studenter, alumner, medarbetare och företag världen över, hjälper dem att ta del av alla möjligheter som finns internationellt och får dem att växa på ett professionellt plan, säger Eva Maaninen-Olsson, utbildningsledare och avdelningschef på akademin för ekonomi, samhälle och teknik på MDH.

Du loggar in via din student- eller jobbmejl, uppdaterar din profil och sen är det dags att ta första steget ut i världen!

 

Användbara länkar

Mer information

För mer information om portalen, vänligen kontakta Jessika Hedén, kommunikatör vid MDH.