Innan du börjar

Här hittar du information om vad du ska tänka på innan du ansöker till utbildning på Mälardalens högskola, information om vår bostadsgaranti, högskoleprovet och hur du kan träffa oss för att prata mer om vad du vill bli.

 

Anmälan och antagning

2017-06-30Här hittar du information om hur du anmäler dig, om behörighet och hur du kan öka dina chanser att komma in på en utbildning och viktiga kontaktuppgifter.

Bostadsgaranti

2018-06-19Västerås stad och Eskilstuna kommun garanterar att alla nationella studenter som flyttar till någon av orterna och uppfyller kraven, får bostad. Och när du bor i studentlägenhet betalar du oftast bara 10-månaders hyra då sommarmånaderna är fria.

 

Högskoleprovet

2019-11-06Högskoleprovet är ett prov som mäter kunskaper och färdigheter som är viktiga för att man ska kunna bedriva studier på högskolenivå. Det ger dig inte behörighet, men ett bra resultat kan öka dina chanser att komma in på utbildningen du är intresserad av.

Om högskolestudier

2015-06-25Det är roligt och spännande att studera på högskola! Oavsett om du börjar studera direkt efter gymnasiet eller om du har arbetat ett antal år innan du påbörjar dina högskolestudier, är det en rolig utmaning att hitta rätt studieteknik för dina högskolestudier parallellt med att du läser kurser inom ämnesområden som intresserar dig. Förmågan att ta eget ansvar är också en viktig pusselbit.

 

Studievägledning

2019-10-22MDH erbjuder central studievägledning för dig som har generella frågor om studier och yrken, och specialiserade studievägledare om du har frågor om specifika utbildningsområden. Välkommen att kontakta oss!

Träffa MDH

2019-01-14Har du frågor och funderingar om utbildningar? Hur bostadsgarantin fungerar? Hur fungerar studentlivet? Vart kan du åka för utlandsstudier? Du har möjlighet att träffa MDH genom att du bokar ett besök på din skola men du kan också besöka oss under öppet hus eller på någon av de stora utbildningsmässorna.