Kammarmusikprogrammet, 180 hp

På kammarmusikprogrammet får du som är instrumentalist eller sångare möjlighet att utvecklas så att du når din fulla potential - både inom kammarmusik och som solist. Du undervisas av flera av landets främsta lärare inom musik, i fantastiska lokaler på Västerås slott. Här har du tillgång till övningsrum dygnet runt.

Utbildningen

Kammarmusikprogrammet erbjuder dig individuell undervisning på huvudinstrument, kammarmusik, gemensamma lektioner, instudering, musikteori, musikhistoria och föreläsningar av gästande musiker. Det sker i en kreativ och inspirerande kulturhistorisk miljö på Västerås slott. 

Utbildningen ges med fyra inriktningar och leder till en konstnärlig kandidatexamen/Degree of Bachelor of Fine Arts.

Kammarmusikprogrammet har fyra inriktningar: 

  • Blåsinstrument: flöjt, oboe, klarinett, horn, fagott, trumpet, trombon och tuba 
  • Klaverinstrument: piano och orgel 
  • Sång: sopran, mezzo, alt, tenor, baryton, bas 
  • Stråkinstrument: violin, viola, cello och kontrabas

Kammarmusikprogrammet har en stor konsertverksamhet där du får många tillfällen att framträda inför publik. Konserterna hålls på olika scener exempelvis i Rikssalen på Västerås Slott, på Västerås konserthus och i Västerås domkyrka. Utbildningen har en tydlig struktur vilket ger dig möjlighet att ta vara på din konstnärliga begåvning och utvecklas såväl personligt som inom musiken.  

Framtid och jobb

Som student vid vår konstnärliga utbildning får du möjlighet att maximalt utveckla din kreativa förmåga och talang, något som ger dig en fördel i situationer med hård konkurrens. En konstnärlig kandidatexamen ger dig också möjlighet att gå vidare till studier på masternivå. Som sångare eller instrumentalist har du ett kreativt och omväxlande yrke där ditt arbetsfält är inom konstnärliga institutioner och som frilansande musiker.

Antagningsprov

Antagning och urval till kammarmusikprogrammet sker genom antagningsprov.   

OBS! Antagning till H19 ligger i den tidiga sökomgången, det vill säga anmälan öppnar den 12:e december och stänger den 15:e januari. 

Läs mer om antagningsproven och kommande datum för antagningsprov