Ny student

Grattis till ett bra val! Nu börjar en spännande tid i ditt liv och möjligheterna är många. Här följer några saker du behöver tänka på för att få en så bra start som möjligt som ny student.

 

Du som är antagen och tackat ja till din utbildning behöver ett studentkonto för att kunna logga in på datorer, få tillgång till din e-post samt övriga IT-tjänster. 14 dagar innan terminstart öppnas möjligheten att beställa studentkonto.

Skapa studentkonto (Länk öppnas i nytt fönster) OBS! Prova en annan webbläsare om du har problem med att skapa konto eller byta lösenord.

Du måste registrera dig till den utbildning du ska läsa och du kan registrera dig sju dagar innan terminstart.

Registrera dig i Ladok för studenter (Länk öppnas i nytt fönster)

Passerkortet är ett personligt kort som alla studenter kan beställa när de registrerat sig. Du använder det för bland annat utskrifter, komma in i datorsalar och låna böcker i biblioteket. Det är dessutom färdbevis för gratisbussarna mellan campus Eskilstuna och Västerås.

Beställ passerkort i studentportalen (Länk öppnas i nytt fönster)

Vi välkomnar dig till dina studier hos oss torsdag 29 augusti klockan 10.00 i Västerås och 10.15 i Eskilstuna. Under dagen kommer även studentföreningarna hålla i olika aktiviteter. Introduktionen fortsätter med föreläsningar på fredagen 30 augusti i Västerås och Eskilstuna där vi informerar om bra saker att känna till inför studierna.

Introduktion för nya programstudenter
Tid och plats för program- och kursstart

Några av våra program har ett obligatoriskt upprop. Det innebär att du måste gå på uppropet för att behålla din plats. Du som har blivit antagen till ett program med obligatoriskt upprop kommer att få ett mejl med mer information. De program som har obligatoriskt upprop är:

  • Fysioterapeutprogrammet (GTV01)
  • Sjuksköterskeprogrammet (GSE03, GSN03, GSV03)
  • Specialistsjuksköterskeprogrammen (ZOJ22, ZOJ23, ZOJ24)

Om du får förhinder och inte kan delta på uppropet måste du meddela oss. Du som inte närvarar eller kontaktar oss förlorar din plats. Ska du läsa ett program meddela antagningen på MDH om att du inte kan närvara på uppropet och varför, och för dig som ska läsa kurs/kurser så meddelar du studenttorget detta via mejl.