Studenttorget

Öppet måndag till torsdag 8.00-16.00 och fredag 8.00-15.00

E-post: studenttorget@mdh.se

Telefon: 021-10 13 10

 

 

Studentnyheter

  • Nya teknologiska framsteg, produkters korta livscykel och ökade krav på variationer i produktutbudet kännetecknar dagens snabbföränderliga marknad. Det gör att behovet av flexibilitet inom tillverkningsindustrin ökar. Narges Asadi forskar om vad som är utmärkande för flexibilitet i monteringssystem, som tillverkningsindustrin använder, och hur produktdesign kan underlätta för flexibilitet.

  • Tillverkningsindustrin måste arbeta för att bli mer hållbar, men det kräver omställning av produktionen, något som kan innebära förlorad konkurrenskraft om man enbart tittar på kortsiktiga resultat. Anna Sannö, doktorand vid forskarskolan Innofacture på MDH har i sin forskning tagit fram en modell som ska underlätta skiftet, som gör att företag medvetet kan jobba så att företaget undviker att tappa i den långsiktiga konkurrenskraften.

  • MDH uppmärksammar World AIDS Day, 1 december, för att sprida kunskap, motverka diskriminering och minska fördomar. För många som lever med HIV är de största problemen inte kopplade till viruset i sig utan till de fördomar de möter.

  • Nu går det åter igen ut påminnelser om att anmäla sig till tentamen. Påminnelsen skickas fem dagar innan sista anmälningsdag till din MDH-epostadress.

  • Var med och påverka vem som får utmärkelsen Årets alumn. Du kan nominera din kandidat till och med den 20 december 2017.

Kalender

 

Lokal MDH Eskilstuna