Välkommen till Mälardalens högskola! Vi ger dig kunskap, verktyg och möjligheterna att skapa din framtid. Här finns utbildningar som är framtagna tillsammans med näringsliv och offentlig sektor. Och förstås, forskning i världsklass som grund för din utbildning. Moderna campus, bostadsgaranti och ett aktivt studentliv gör det lätt för dig att trivas som student.

Innan du börjar

2017-06-16 Här hittar du information om vad du ska tänka på innan du ansöker till utbildning på Mälardalens högskola, information om vår bostadsgaranti, högskoleprovet och hur du kan träffa oss för att prata mer om vad du vill bli.

Program

Ett program består av kurser sammansatta av högskolan och leder alltid till en examen.

Sök program

Hur fungerar anmälan?

Här har vi listat de vanligaste frågorna som har med anmälan och antagning att göra. 

Läs mer om hur du anmäler dig till en utbildning

Under studierna

2017-06-19Här hittar du praktisk information för dina studier, till exempel om din första tid som ny student, vilka IT-stöd som finns, studenttorget dit du kan vända till för alla dina frågor, med mera.

Kurser

Att läsa kurser innebär valfrihet. Vad intresserar dig? Välj mellan många spännande områden. 

Sök kurs

Kontakta en studievägledare

Osäker vad du vill plugga? Boka en tid med någon av våra studievägledare.

Studievägledning på MDH

 

Kombinera elitidrott med studier

Du som elitidrottare har under din studietid på MDH möjligheter till anpassad studiegång, neddragning av studietakten och individuell studieplanering.

Kombinera elitidrott med studier

MDH Solar Team

Studentprojektet MDH Solar Team går ut på att utveckla en solcellsbil som ska tävla i racingtävlingen World Solar Challenge 2019. Projektet drivs av studenter från olika program, men med handledning av lärare på högskolan.

MDH Solar Team