Du bestämmer vem du ska bli

Vi ger dig kunskap, verktyg och möjligheterna att skapa din framtid. Här finns utbildningar som är framtagna tillsammans med näringsliv och offentlig sektor. Och förstås, forskning i världsklass som grund för din utbildning. Moderna campus, bostadsgaranti och ett aktivt studentliv gör det lätt för dig att trivas som student.

 

Program

Program innehåller kurser som du läser i en viss ordning. Du kan välja på grundnivå och avancerad nivå som leder till en examen. Vi har även program på förutbildningsnivå som ger behörighet och platsgaranti till flera av våra tekniska program.

Sök program

 

Sök kurs

Studera kurser istället för ett program och kombinera själv dessa som kan leda vidare till en examen. Eller komplettera ditt program med en kurs som intresserar dig. Välj mellan många områden och nivåer. Läs på bland annat distans, på halvtid eller kvartsfart.

Sök kurs

Utbildningsområden

Förutbildning

2018-03-16Om du saknar behörighet till naturvetenskapliga eller tekniska utbildningar, har du möjlighet att söka till Naturvetenskapligt/tekniskt basår. Här får du behörighet och platsgaranti till samtliga tekniska program på Mälardalens högskola.

Teknik - Innovation

2017-11-09Vägen till ditt drömjobb i Sverige eller utomlands börjar hos oss. Vi samarbetar med några av världens främsta teknikföretag, vilket ger värdefulla kontakter och ökar dina chanser att få jobb efter studietiden.

Hälsa och välfärd

2018-07-10Din motivation och empati för att förstå, stötta och stärka gör stor skillnad för den enskilda människan. Du är med och skapar förutsättningarna för människor i grupp och som individer.

Ekonomi - Samhälle

2017-09-15Samhällsutvecklingen berör människor och deras vardag. Ekonomi och samhällsvetenskap skapar möjligheter för dig att påverka, lokalt och globalt.

Lärarutbildning

2018-06-29Som lärare inspirerar du barn och ungdomar att lära, vidga sina vyer och förstå sin omvärld. Vi ger dig verktygen som rustar dig för ett av världens viktigaste och roligaste yrken.

Design - Kommunikation

2017-12-05Inspirera och kommunicera genom text, bild och rum eller utveckla dina språkkunskaper och arbeta i en internationell miljö. Inom området design och kommunikation finns flera spännande utbildningar.

Konstnärlig utbildning

2018-03-02Vid MDH finns en musikverksamhet med inriktning kammarmusik. Undervisningen sker i en inspirerande miljö på Västerås slott där du har tillgång till övnings- och undervisningsrum dygnet runt och promenadavstånd till konserthus, teater, centralstation och centrum.

5 snabba frågor till våra studenter Therese, Robin, Ranja och Victor

 

Du bestämmer vem du ska bli. 5 snabba frågor med Ranja, Robin, Victor och Therese.

 

FutureE - webbaserade kurser på avancerad nivå

Inbyggda system och framtidens energi

FutureE är nätbaserade kurser inom inbyggda system och framtidens energi. Kurserna ges på avancerad nivå och är flexibelt utformade så att de ska passa att kombinera med arbete.

MDH Solar Team

MDH Solar Team

Studentprojektet MDH Solar Team går ut på att utveckla en solcellsbil som ska tävla i racingtävlingen World Solar Challenge 2019. Projektet drivs av studenter från olika program, men med handledning av lärare på högskolan.

MDH Solar Team

Kombinera elitidrott med studier

Du som elitidrottare har under din studietid på MDH möjligheter till anpassad studiegång, neddragning av studietakten och individuell studieplanering.

Kombinera elitidrott med studier

 

Innan du börjar

2018-03-02Här hittar du information om vad du ska tänka på innan du ansöker till utbildning på Mälardalens högskola, information om vår bostadsgaranti, högskoleprovet och hur du kan träffa oss för att prata mer om vad du vill bli.

Under studierna

2018-03-12Här hittar du praktisk information för dina studier, till exempel om din första tid som ny student, vilka IT-stöd som finns, studenttorget dit du kan vända till för alla dina frågor, med mera.