• 2000 studenter och 11 utbildningsprogram

  På akademin för ekonomi, samhälle och teknik studerar omkring 2000 studenter. Här finns åtta utbildningsprogram på grundnivå och tre på avancerad nivå.

  Program på EST

 • Forskning och forskarutbildning

  På akademin för ekonomi, samhälle och teknik bedrivs forskning inom två av högskolans forskningsinriktningar: Framtidens energi samt Industriell ekonomi och organisation (IEO).

  Forskning vid EST

   

Akademin för ekonomi, samhälle och teknik

Akademin för ekonomi, samhälle och teknik är en av Mälardalens högskolas fyra akademier. Akademin samlar utbildning och forskning inom ett brett område – från företagsekonomi, nationalekonomi och statsvetenskap, till energi-, miljö- och byggnadsteknik.

 

Nyheter

 • Hon har ett stort intresse för energi- och miljöfrågor, gillar att ha många bollar i luften samtidigt och har sedan 1993 kontinuerligt jobbat med att utveckla MDH:s verksamhet. Grattis till Eva Thorin som i dagarna utsetts till professor i energiteknik.

 • Idag och fram till imorgon onsdag kl. 11.00 fungerar det inte att gå in på Studentportalen eller det nya studieadministrativa systemet Ladok3 för att anmäla sig till tentamen. Anmälan till tentamen under det planerade driftstoppet sker under denna tid genom att mejla till Studenttorget.

 • MDH:s nya gästprofessor Steven Hartman är en central forskare och initiativtagare inom forskningsområdet Environmental Humanities (miljöhumaniora) i Norden. Forskningen har fokus på samtida utmaningar så som klimatförändringar, föroreningar och minskad biologisk mångfald ur ett litterärt och kulturellt perspektiv.

 

Kalender

 • I samband med Astronomins dag och natt, den 23 september, finns nu en fotoutställning på MDH i Västerås med svenska fotografier på allt från solen och vintergatans stråk på himlen till fjärran galaxer belägna på hisnande avstånd.

 • Den 23 september firar MDH tillsammans med Västerås astronomi och rymdforskningsförening (VARF) Astronomins dag och natt.

 • Vill du bli en expert på att mingla? Idélab välkomnar dig till en föreläsning med mingelcoachen Martha Winata.

 • Automation Summit 2017 – om utvecklingen av det digitala samhället. Med hjälp av experter på olika områden samtalar vi utifrån den samlade kunskapen om hur vi kan starta den förändringsprocess som vi ser måste ske. Vi får experternas bästa konkreta råd. Är du en person som vill veta mer om utvecklingen av det digitala samhället så ska du vara med!

 • Idélab bjuder in till en heldagsutbildning med försäljningsexperten Micael Hörberg, som handlar om hur du blir bättre på att sälja in dig själv och nätverka.